Rekord eredményeink I. csoport

2017.05.08 12:48

Legyünk Együtt Testzsírcsökkentő Rekorderek!

Az első csoportunk eredményei: a Rekord megszületett!

Média interjú: https://www.echotv.hu/video/120655/20170509_Kibeszelo

Egy kis emlékeztető a motivációinkról....

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OÉTI) 2015-ös felmérése szerint Magyarországon a felnőtt lakosság 65 százaléka túlsúlyosnak vagy elhízottnak számít, a nők 62 százalékának, a férfiak 67 százalékának, összesen mintegy 5 millió embernek van súlytöbblete. Európa leginkább túlsúlyos és egyik legegészségtelenebb országának számítunk.

Évente ugyan több mint 1 millió ember próbálkozik meg a testsúlycsökkentéssel, 90%-uk mégsem tud tartós eredményt elérni. Az eddigi módszerek nem voltak elég hatásosak, így merőben új szemlélettel közelítettük meg ezt a „súlyos” népegészségügyi és egyéni problémakört.

Megvizsgáltuk mit tesz másképpen a sikeres életmódváltók elenyésző kisebbsége – ennek tapasztalataira alapozva hirdettük meg a „Legyünk Együtt Testzsírcsökkentő Rekorderek!” országos rekordkísérletet.

A fő üzenet a példaképpé válás folyamata volt, a környezet pozitív befolyásolásának vágya – ez a stratégia a rekordkísérlet sikerességének egyik kulcsa lett végül!

Miből állt a meghirdetett program?

A széleskörű szakmai támogatással megvalósuló program 90 napos kurzusokból áll, amelynek végeztével az összesített eredményeket hivatalos Guinness Rekord formájában is szeretnénk elismertetni– ennek első lépéseként az induló 30 fős csoportunk hivatalosan is Magyar Rekordot állított fel!

Minden résztvevőnél sokoldalú mérést végeztünk (precíziós testösszetétel, fittségi tesztek, stresszmérés, táplálkozási és mozgási szokásminták, stb.), majd éves személyre szabott terveket állítottunk fel.
 

Ezt követően kezdődtek a szakmai oktatások: táplálkozás, étrendkiegészítők, mozgásterápia, műszeres „home” mérések, végül pedig mindezen ismereteket a gyakorlatban is bemutattuk, betanítottuk a résztvevőknek.

 

A részvétel egyedüli költsége a 19.000 Ft-os hivatalos nevezési díj kifizetése, feltétele az orvosi alkalmasság volt.

Hitvallásunkat így fogalmaztuk meg a program kezdetén:

"Nem csak az a fontos, hogy mit és mennyit eszünk, mozgunk, hanem a folyamatba vetett meggyőződésünk, hitünk az, ami a hosszútávú eredményeket leginkább garantálja. Ösztönözzünk másokat, hogy kedvet kapjanak maguk is a változáshoz és belőlük is hírvivők legyenek! Adjuk vissza a közösségi élmény örömét! Közben megtudunk mindent a legkorszerűbb táplálkozási ismeretekről, mozgásformákról – mindezt szakértőktől, könnyedén, élvezetesen, közösségi élménybe kovácsolódva".

A program szervezői, lebonyolítói - a példamutatás élére állva-  maguk is részt vettek a versenyben!

Ezek után kíváncsian vártuk a rekordbiztos felügyelete alatt álló, hivatalosan jegyzőkönyvezett záróméréseink eredményeit – amely végül minden várakozásunkat felülmúlta:

Eredményeink...

1.)    Összesített eredményeink

-          33-an indultunk el az első turnusban és ebből 25-en hivatalos mérésekkel alátámasztottan eredményesen be is fejeztük a programot, ami 75,8 %-os részvételi megtartottságnak minősül! (Alakformáló programok hasonló adata 20-40% körüli…)

-          Összesen 122,1 kg testsúlyt és 106,0 kg testzsírt vesztettünk, ami 86,8 %-os hatékonyságnak felel meg (tehát a leadott összes testtömeg 86,6 %-a zsírból történt!), ez döbbenetesen jó eredmény (átlagosan az elvesztett testtömeg 40-50%-a  testzsír).

-          Hasi zsírból elvesztett összmennyiség: 51,3 kg (teljes zsírveszteség 48,4%-a hasból történt)

Fontos, hangsúlyozni, hogy orvosszakmai szempontból a testzsírcsökkentés és a hasi elhízás mérséklése a kívánatos, nem önmagában a teljes testtömeg veszteség.

A testsúlykontroll programok sikerének („hatékonyságának”) legérzékenyebb jelzője a leadott teljes testtömeg és testzsír arányának az alakulása!

2.)    Egy résztvevőre vetített (átlagos) eredményeink

- Átlagos testsúlycsökkentés: 4,88 kg (= 4,5 %-os átlagos testsúly leadás)

- Átlagos testzsírcsökkenés: 4,24 kg (= 11,6 %-os átlagos testzsír veszteség)

- Átlagos hasi zsírveszteség: 2,14 kg

3.)  A győztesek eredményei

A háziversenybe kizárólag a teljes testzsír csökkenés százalékos mértéke számított bele, nem az abszolút mennyiség!

Egyéni férfi győztes:  29,85 %-os testzsír % csökkenés

Egyéni női győztes:    23,26 %-os testzsír % csökkenés

Három fős csapat győztesek eredménye: 15,1 %-os összesített testzsír % csökkenés

A győztes csapat tagjaival közösen egy olaszországi közös életmód-nyaraláson veszünk részt, ahová sok érdekes programmal készülünk!

4.)    A követés és a folytatás

A három hónap csak az út kezdete, a legfontosabb rész-  eredmények megtartása, erősítése – most következik – senki kezét nem engedjük el!

Minden sikeres rekordertársunk részére a következő lehetőségeket biztosítjuk:

·         Minden rekordertársunk soron kívül regisztrálhat az őszi következő három hónapos kurzusra, ahol kizárólag nekik haladó előadást és gyakorlati továbbképző foglalkozást is szervezünk!

·         Az extra programokat is felkínáltunk jutalmul számukra: mentális támogató foglalkozás (relaxáció, motiváció, holtpont technikák), outdoor közös tréning, preventív gerinctréning tanfolyam stb.

·         A kiváló hangulatú közös funkcionális edzések folytatása, összekötve a köztes orvosi és fitnesz mérésekkel, szükséges korrekciókkal.

A program az első csoport eredményeire, tanulságaira alapozva 2017 őszén folytatódik, a jelentkezéseket és a bemutató előadásokat ezúton hivatalosan is újra megnyitjuk – regisztráció itt lehetséges: https://www.medicalfitness.hu/rekord/

Média interjú: https://www.echotv.hu/video/120655/20170509_Kibeszelo

Résztvevőink véleményei, gondolatai...

Zárógondolatként álljon itt néhány résztvevő véleménye (teljes névvel, elérhetőséggel, fotókkal) – teljes lista a szervezőktől kikérhető – a közléshez engedéllyel rendelkezünk!

„...Köszönöm mindenkinek ezt a lelkiismeretes és odaadó munkát, amit irányunkba teljesítettetek. Azt hiszem, ezt szavakban nem is lehet megfogalmazni. Most már rajtunk a sor, hogy mi is teljesítsünk!  Köszönöm az éves, személyre szóló táblázatot és az edzésterveket is. Ezek következetes betartása bizony az elején nem könnyű, ugyancsak át kellett hozzá formálnom a gondolkodásomat és edzenem kell az akaraterőmet is. De elindultam ezen az úton.

Köszönöm Nektek ezt a sok segítséget.”

Szabó Ildikó (63 éves, Budapest, fuggony53@gmail.com)

 


Amikor előszőr mentem egyedül, furcsán éreztem magam… Azután szerencsére gyorsan rá tudtam állni a megbeszélt étkezésre, mert a családom is sokat segített.

Összességében nagyon örülök, hogy rátok találtam, örülök az eddig elért eredményeimnek és örülök, hogy a vejemet is tudom az életmódváltásra ösztönözni. Köszönök mindent és további nagyon sok sikert kívánok…”

Szmolka Sándor (61 éves, Pécel, szmolkasanyi@gmail.com )

 

 

„Tökéletes előadások, közérthető elemzések, szervezettség. Hasznos tanácsok, útmutatások, amivel az ember nem találkozik általában. A személyre szabott adathalmaz, annak részletes megbeszélése, ami nagyon nagy löketet ad a célok elérésében. S ezek olyan adatok, amire  szükségünk van, hogy megismerjük önmagunkat. Ezáltal jövünk rá, hogy miért is volt minden kezdeményezésnek végeredménye a kudarc vagy csak az átmeneti siker. Mindenkinek egy ilyen profi csapatot kívánok és garantált a SIKER!!! Az az irdatlan munka és energia, amit ebbe a programba fektettek és nyújtottak nekünk célunk eléréséhez, szinte nem lehet szavakkal kifejezni.”

Dobrovitsné Misák Irén (50 éves, Budapest, iluska42@gmail.com )